AVP se je tudi v letu 2021 pridružila vseslovenski akciji Slovenske karitas ,,40 dni brez alkohola,, . Letos je akcija potekala pod sloganom MOJA POTEZA, ambasadorka pa je bila uradno prva slovenska šahistka z nazivom mednarodnega mojstra  Laura Unuk.

Akcijo je spremljal tudi nagradni natečaj , ki je potekal v okviru le-te  v času od 17. februarja do 3. aprila 2021. Žal je tudi letos razglasitev in predstavitev najboljših avtorjev in njihovih del  potekala na daljavo. Kljub temu je bila razglasitev svečana in vsi se strinjamo tudi dobro izvedena. Na nagradni natečaj je prispelo 42 literarnih del, ki jih je pregledala in ocenila stokovna komisija v sestavi Peter Tomažič, Anamarija Peterkovič in Jana Flajs (vsi trije iz Slovenske karitas), Mateja Markl in Jure Smolič (iz AVP) in Andreja Verovšek kot predstavnica Zavoda Med.Over.Net. 

Komisija je imela izredno težko delo in na koncu razglasila najboljše avtorje, ki so Rachel Laura Lovšin, Neja Mihevc in Lana Strmec. 

Iskrene čestitke nagrajencem in zahvala vsem, ki so sodelovali v akciji in na svoj način prispevali k zmanjševanju alkoholizma v Sloveniji.