Direktor Javne agencije RS za varnost prometa Jože Hribar, univ. dipl. inž. str., je z državnim sekretarjem Ministrstva za infrastrukturo Alešem Miheličem obiskal občino Ribnica in z županom občine Samom Pogorelcem ter ravnateljico OŠ dr. Franceta Prešerna Andrejo Modic nagovoril učiteljski zbor in tamkajšnje osnovnošolce. Obiskali so tudi obe podružnični šoli, podružnično šolo Dolenja vas z vodjo Špelo Gornik Oražem ter podružnično šolo Sušje z vodjo Majo Golež. Agencija za varnost prometa je namreč ob začetku šolskega leta 2021/2022 na vse udeležence v prometu naslovila poziv k največji stopnji pazljivosti pod skupnim imenovalcem Varno v šolo, ta poziv pa želi širiti vse leto, saj je varnost otrok v prometu ključna. Občina Ribnica je z namenom še večje varnosti otrok pridobila nove talne oznake v okolici OŠ dr. Franceta Prešerna in dveh podružničnih šol Dolenja vas in Sušje, s čimer se zagotavlja boljša vidnost in voznike usmerja k še večji pozornosti in pazljivosti v prometu.

Zjutraj sta direktor Agencije za varnost prometa Hribar in državni sekretar Mihelič pred OŠ dr. Franceta Prešerna skupaj z ravnateljico Andrejo Modic in županom Občine Ribnica Samom Pogorelcem spregovorila o varnosti otrok na šolskih poteh in v prometu. Direktor Hribar je ob tem izpostavil: »Pozdravljamo novo pridobitev v občini Ribnica, s pomočjo katere bodo otroci na šolskih poteh še bolj varni. Vsi udeleženci v prometu moramo poskrbeti, da bodo najmlajši, ki so v prometu tudi najbolj ranljivi, na teh poteh varni vse dni v letu. Na to opozarjamo tudi z našimi promotorji prometne varnosti s posebnimi preventivnimi tablami in ključnimi sporočili, s katerimi želimo doseči, da bi se udeleženci v prometu zavedali svoje odgovornosti

Na dogodku so bili navzoči tudi vodja Sektorjev za preventivo in razvoj varnosti v cestnem prometu AVP Jure Smolič in policisti Policijske postaje Ribnica. Promotorji prometne varnosti so na dogodku s sporočilnimi tablami opozarjali, da so se na naše ceste znova vrnili številni šolarji, tudi najmlajši, ki sodijo med najbolj ranljive skupine udeležencev v prometu. Voznikom in drugim udeležencem v prometu namenjajo štiri ključna sporočila: da je potrebno hitrost prilagoditi razmeram na cestah in spoštovati ustrezno varnostno razdaljo, da je pripetost izjemnega pomena za varno vožnjo vseh potnikov v vozilu, da za volan vedno sedemo le trezni, voznike, kolesarje in pešce pa so opozarjali, da mobilni telefoni ne sodijo v promet. Maskota pasavčka je najmlajše, pa tudi njihove starše in skrbnike, spomnila na slogan Red je vedno pas pripet, za prvošolke in prvošolce OŠ dr. Franceta Prešerna Ribnica in učence obeh podružničnih šol pa je Agencija za varnost prometa za boljšo vidnost in njihovo večjo varnost pripravila kresničke ter brošure Prvi koraki v svetu prometa.