Po dveletnem premoru javnega proslavljanja »Martinovega», je tudi v Občini Razkrižje, dne 11. 11. 2022 potekalo javno martinovanje pred Domom kulture Razkrižje s prikazom krsta mošta. Občina leži tudi na vinorodnem območju, zato ima v lasti manjši vinograd, ki ga obdelujejo člani Turistično narodopisnega društva Razkrižje ter drugi prostovoljci. Vino je namenjeno za promocijo, darila ter občinske in društvene protokolarne dogodke.

Tudi iz tega razloga je zelo pomembno, da za volan avtomobila ne sedajo tisti, ki so zaužili alkohol, oz. več kot eno merico, skrajno dovoljene količine.

V ta namen v občini Razkrižje redno izvajamo preventivno nacionalno akcijo ALKOHOL s plakati ter zloženkami na javnih mestih, gostinskih lokalih, trgovinah, itd. Letošnja preventivna akcija je bila še bolj obogatena, saj je Občina Razkrižje preko Javnega poziva Javne agencije RS za varnost prometa lokalnim skupnostim za sodelovanje pri razvijanju in pospeševanju preventivnih programov ter izvajanju nacionalnih akcij na lokalni ravni v letu 2022 prejela, zraven promocijskega materiala in do sedaj že znanih alkotesterjev za enkratno uporabo, še elektronske alkotesterje, ki smo jih dali v uporabo trem gostinskim lokalom z najdaljšim dnevnem obratovalnim časom, en elektronski alkotest pa je namenjen za javne prireditve, ki je kot prva bila tudi omenjeno martinovanje. Elektronske alkotesterje so gostinci prevzeli z zadovoljstvom in s skrbnostjo za svoje goste.