Tudi v jesenski nacionalni preventivni akciji Bodi Pre(viden), za večjo varnost pešcev med 3. in 16. oktobrom smo v Občini Razkrižje izvedli terenske preventivne akcije.

V času trajanja preventivne akcije smo se odločili, da bomo spremljali prihode obiskovalcev na nočno nogometno tekmo v Centru Zavirje. Ugotovili smo,  da se gledalci na tekmo pripeljejo z avtomobilom, nekaj pa jih pride peš in s kolesi. Slednje smo še posebej  preverili glede opreme z odsevnimi telesi, ki je bila delno pomanjkljiva. Vsem smo podarili kresničko ter zloženko z napotkom, da na pot, še posebej v mraku, megli ali zvečer, s sabo vedno vzamejo odsevno telo, ki ga lahko namestijo tudi na kolo ali otroški voziček. Kresničke smo razdelili tudi otrokom, ki so na ogled tekme prišli s starši.

Drugi del terenske preventivne akcije je bila razdelitev odsevnih kresničk, oz. odsevnih teles Javne agencije RS za varnost prometa, občanom dveh vasi, ki živijo ob ozki občinski javni cesti, kjer ni možnosti zgraditve hodnikov za pešce, javna razsvetljava pa je nameščena le delno. Za te občane smo pripravili kuverto, pripravljeno za projekt Evropski teden mobilnosti, kamor smo dodali po eno kresničko, zloženko, anketni vprašalnik na temo prometne varnosti, vabilo na dogodek, kuponček za beleženje trajnostnih opravkov v občini ter obesek za ključe Zavarovalnice Triglav ter kemični svinčnik Zavarovalnice Sava.