Učenci so po izvedenih spletnih delavnicah, ki smo jih izvedli  v sodelovanju z Minicity, razmišljali s kakšnim prometnim znakom bi spodbudili udeležence v prometu, da naj uporabljajo odsevna telesa v prometu. Učenci so bili kreativni in predlagali naslednje prometne znake:

      

Slika 1 in 2: prometni znaki za večjo vidnost pešcev (učencev iz Centra za usposabljanje Elvire Vatovec Strunjan)

iz Centra za usposabljanje Elvire Vatovec Strunjan so se zahvalili za prijazne besede in za odlično izpeljano delavnico. Sporočili so, da so učenci bili zelo sproščeni in nad delavnico navdušeni. To je bila za njih ena čisto nova izkušnja. Unikatne prometne znake so narisali učenci po lastni zamisli.

      

Slika 3 in 4: Prometni znaki za večjo vidnost pešcev (učenci iz OŠ Rače)

Slika 5,6 in 7: Prometni znaki za večjo vidnost pešcev (učenci iz PŠ Dvor)

Slika 8, 9 in 10: Prometni znaki za večjo vidnost pešcev (učenci iz OŠ Dvor)

Vsem učencem se zahvaljujemo za poslane krasne in domiselne prometne znake, ki bi pešce opozarjali na uporabo odsevnih teles, lučk, odsevnih oblačil.

Učenec iz OŠ Antona Šibelja Stjenka Komen je o izvedenih delavnicah takole zapisal:

V četrtek smo imeli videokonferenco. Pogovarjali smo se o varnosti v prometu. Ogledali smo si tudi nekaj videoposnetkov. V prvem smo ugotovili, da je obvezna uporaba varnostnega pasu v avtomobilu. V drugem pa, da moraš imeti na sebi najmanj eno odsevno telo in biti oblečen v svetla oblačila. Na koncu so nam prebrali nekaj pesmic in tudi mi smo jim zapeli pesmico. Ta dan je bil super in zelo poučen.