V Osnovni šoli Ormož so se učenci 4. a razreda aktivno vključili v nacionalno akcijo pisanja pisem "Bodi viden, bodi previden," ki jo vsako leto organizira Agencija za varnost prometa. V okviru te akcije so učenci pod mentorstvom učiteljice Dušanke Feguš zapisali pisma, namenjena domačim, prijateljem in znancem.

Pisma otrok niso le ganljiva, temveč so tudi izredno poučna in družbeno odgovorna. Pri pisanju so izpostavili ozaveščenost o pomenu svetlih oblačil in odsevnih teles v situacijah zmanjšane vidljivosti, ki lahko povečajo varnost na cestah. Otroci so zapisali svoje nasvete in izkušnje ter se posvetili praktičnim ukrepom za povečanje vidnosti, ki je ključna zlasti v jutranjih in večernih urah.

Otroci so torej prevzeli vlogo ambasadorjev prometne varnosti. Poleg ozaveščanja o pomenu varnosti v prometu tudi aktivno spodbujajo k odgovornemu ravnanju na cestah. Tak pristop, ki združuje izobraževanje in družbeno odgovornost, ima lahko dolgoročne pozitivne učinke na prometno kulturo v lokalni skupnosti. Potrudimo se postati dejavni udeleženci v gradnji varnejšega okolja. Spodbuda vseh učencev, ki so sodelovali v akciji pisanja pisem in prispevali k odgovornemu ravnanju v cestnem prometu pa naj postane trajno sporočilo, ki se bo prenašalo iz generacije v generacijo.