V času od 4. do 8. oktobra 2021 so v okviru TEDNA PROMETNE VARNOSTI v šolah in vrtcih potekale številne aktivnosti z različnimi prometnimi vsebinami. Prometne vsebine so bile namenjene varnosti pešcev in kolesarjev v jesenskem in zimskem času ter varnosti otrok na šolski poti. V tednu prometne varnosti je stekla tudi akcije bodi preViden. Kar nekaj  vrtcev pa je obiskalo osrednji dogodek ob Tednu prometne varnosti, ki je v organizaciji Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu MO Maribor in Zveze prijateljev mladine Maribor, potekal na Trgu svobode, v sredo, 6. oktobra 2021.

Na poligonu KOLESARČKI so se otroci popeljejo s štirikolesniki na pedala. Program KOLESARČKI otrokom na zabaven, pa vendar poučen način, preko igre predstavi pravilno vedenje in ravnanje v prometnem okolju. Program je namenjen otrokom v vrtcu in otrokom prve triade. Otroci so preko igre spoznavajo kako jih na cesti vidi voznik, kako pomembna je varnostna čelada, predvsem pa , kako se pravilno prečka cestišče.

Na ustvarjalni delavnici Zveze prijateljev mladine Maribor so otroci lahko ustvarjali izdelke iz tekstilnih ostankov in se pomudili v senzornem in igralno – gibalnem kotičku, h krati so bile na voljo tudi igre XXL.

Otroci so si ogledali tudi predstavo s prometno vsebino. Skozi predstavo so na zabaven in zanimiv način spoznavali osnovna pravila peš prometa in pravilnega ravnanja v prometu. Na prireditvi se je s svojim delom predtavila tudi Policija MB, otroci so si lahko ogledali tudi notranjost policijskega avtomobila.

SPV v CP MO Maribor, Polona Škofič