Zveza društev upokojencev Slovenije je v sodelovanju z Društvom upokojencev Sevnica organizirala preventivno delavnico Starejši pešci varni v prometu, ki se jo je udeležilo 18 starejših nad 65 let.

V mesecu nacionalne preventivne akcije Bodi viden, bodi previden ozaveščamo o pomembnosti varne udeležbe starejših pešcev v cestnem prometu, informiramo o ukrepih, s katerim lahko sami prispevajo k večji varnosti in spodbujamo k vseživljenjskem učenju o prometni varnosti. Delavnica se je izvedla v sodelovanju podpredsednika ZDUS Željka Kljajića, pomočnika načelnika Policijske postaje Sevnica Primoža Smoleta in vodje policijskega okoliša Aleša Pevnika.  Slednja sta se v svoji predstavitvah dotaknila varnostne ocene na področju prometne varnosti, s poudarkom udeležbe pešcev v nezgodah in ugotovitvah nepravilnosti, ki jih zaznava policija pri svojem delu. V pogovor so se vključili tudi upokojenci, udeleženci delavnice, ki so predstavili svoje poglede na njihovo udeležbo v prometu in kaj jih moti. Vsak je prejel tudi informativne letake in odseva telesa, z uporabo katerih bodo bolj vidni udeleženci v prometu.

Delavnice, ki je potekala v prelepem ambientu dvorca, sta se udeležila tudi predsednica DU Sevnica Ana Jelanč in predsednik PZDU Posavje, Jože Žnidarič.