Sodelovanje SPV Občine Jesenice na Paradi učenja

V okviru Parade učenja na Stari Savi na Jesenicah dne 25.5.2022, je svojo dejavnost predstavil tudi Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu in sicer s programom Jumicar, kjer se otroci seznanjajo z vožnjo z avtomobilčki med semaforji in prometnimi znaki ter križišči.  Mini avtomobilčki vsebujejo vse elemente pravega vozila, od varnostnega pasu, zavornega pedala in pedala za plin. Letošnji program Jumicar je finančno podprla Javna agencija RS za varnost prometa, za kar se jim še posebej zahvaljujemo.

Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu je od 1. 3. 2022 pa do 31. 3. 2022 izvedel  izobraževalno nagradno igro “Bistro glavo varuje čelada”, s poudarkom na uporabi zaščitnih kolesarskih čelad pri otrocih in tudi na obvezni opremi za kolo. V nagradni igri so sodelovali učenci 4. razredov osnovnih šol v občini Jesenice kot posamezniki, s prispevki v obliki risbe.
Prav tako ja na isto temo izvedel izobraževalno nagradno igro za starejše skupine iz vrtcev z naslovom »Varni v prometu«.  Nagrajencem risbic smo na Paradi učenja razdelili čelade in druge praktične nagrade.