Očka naše Miškolinke Mie se je ponudil, da nam popestri dan. Za otroke je bilo bolj kot ne presenečenje, razen majhnih namigov Mie.  V sredo, 18.5.  nas je obiskal očka policist ALEŠ M. Očka Miškolinke Mije, gospod Aleš M., nam je pripravil presenečenje. Pripeljal je svoje sodelavce, da so skupaj otrokom predstavili, delo policistov. Pred vrtcem smo se zbrali Miškolini in Ribice. Pred vrtcem pričakali 4 policisti iz Kočevja.

Pripeljali so se s tremi vozili: osebnim vozilom,  intervencijskim vozilom in policijskim motorjem. Otroci so bili navdušeni. Predstavili so nam motor, opremo na motorju, čelado s telefonom in lučke s katerimi ustavljajo ljudi. Otroci so lahko preizkusili, kako je sedeti na policijskem motorju.

V intervencijskem vozilu so otrokom pokazali temni prostor v katerega strpajo lumpe in jih odpeljejo na pogovor. Tudi to so lahko preizkusili. Pokazali so radar s katerim izmerijo hitrost vozil in pripomoček za ustavljanje vozil, ki se nočejo ustaviti. Najpogumnejši so preizkusili lisice in ugotovili, da se resnično ne da potegniti roko ven. Seveda so predstavili zaščitno opremo: zaščitni jopič in čelado.

Otroci so prisluhnili Miinemu očku, ki je povedal, kako naj ravnajo v primeru, če kdo prinese nevarne predmete v njihovo bližino.

Za konec predstavitve pa so pokazali še njihovo novo pridobitev. Dron s kamero. Prižgali so ga, da je poletel zelo visoko in z njim posneli nekaj fotografij.

Vsak otrok je dobil sličico z živalmi, ki policistom pomagajo pri njihovem delu in tatu. Za skupine pa so nam podarili, družabno igro, trakce za ključe in odsevne zapestnice, da bodo naši sprehodi varni.

Hvala vsem za vaš trud.

Vzgojitejica Mateja Kuhelj, Vrtec Sonček, OŠ Žužemberk