Občina Razkrižje je bila na uspešna na javnem razpisu Javne agencije RS za varnost prometa za namestitev prikazovalnikov »VI VOZITE« in v enoletni brezplačni najem do 31. 10. 2022 prejela prikazovalnik hitrosti, s čimer želimo skupaj s pristojnimi opozoriti voznike k strpnejši vožnji in s tem prispevati k večji varnosti vseh udeležencev v prometu.

Prikazovalnik hitrosti je nameščen na Šafarskem, ob regionalni cesti R1/231, odsek 1325  Razkrižje - MP Gibina, na drogu JR, cca 60 metrov pred križiščem oz. priključkom na občinsko cesto št. 724791.

Za konkreten predlog umiritvenega ukrepa na tem območju, ter tudi na območju, kjer je križišče regionalne ceste in občinske javne poti v »novo naselje na Gibini«, pa je občina pri projektantih naročila idejno zasnovo.

28.9.2021 so bili predstavniki Občine Razkrižje prisotni na delavnici v organizaciji Zavoda Vozim (v sodelovanju z Zavarovalnico Triglav, Siproniko in sofinancerjem Javno agencijo RS za varnost prometa), ki je izvajalec projekta "Vozim, vendar  ne  hodim  -  Razmišljam  hitro, vozim  počasi",  na Osnovni šoli Janeza Kuharja Razkrižje, kjer so šolarji 8. in 9. razreda obravnavali temo Hitrost, kot enega izmed poglavitnih vzrokov prometnih nesreč. Pripravili so svoje predloge za povečanje varnosti v cestnem prometu v Občini Razkrižje, jih zapisali na plakat, 18.10.2021 pa so jih preko spletne povezave tudi uradno predstavili vodstvu občine. V povezavi s to aktivnostjo, je župan Občine Razkrižje tudi podal izjavo za časopis Delo.