V Občini Razkrižje ugotavljamo, da so najučinkovitejše akcije in največji doseg občanov z možnostjo osveščanja ter obdaritev s promocijskimi materiali na priložnostnih dogodkih, ki so se trenutno, ob upoštevanju pogojev, spet pričeli izvajati.  Na tak način smo izvajali tudi letošnjo akcijo Pešec, Bodi PreViden.

  • 7.10.2021, na kulturnem dogodku v Domu kulture Razkrižje, ki se je zaključil že v mraku, je zraven promocije trajnostne mobilnosti prisotnim, bila priložnost, da smo jim lahko podarili odsevne trakove, ki jih je zagotovila Javna Agencija RS za varstno prometa, v okviru nacionalne akcije Pešec, Bodi PreViden, ki poteka ravno v tem času.
  • v Tednu otroka (4.10.-10.10), je ob posredovanju Občine Razkrižje, Javna Agencija RS za varnost prometa podarila prvošolčkom še knjižice Prvi koraku v svetu prometa ter kresničke, učenke in učenci 4. razreda pa so prejeli pisemski papir s pisemsko ovojnico in razglednico. Svojim starim staršem, staršem, drugim sorodnikom ali prijateljem bodo napisali pismo, v katerem jih bodo med drugim pozvali, naj bodo na cesti previdni in v mraku, temi oziroma pogojih slabe vidljivosti nosijo kresničko.
  • 8.10.2021 je potekala tudi slovesna otvoritev obnovljenih očinskih javnih poti v naselju Veščica, ki geografsko povezuje Občino Razkrižje in Občino Ljutomer in sta jo občini zato skupaj uredili, ki sta jo svojemu tudi uradno predala Župan Občine Razkrižje Stanko Ivanušič in županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba, prisoten pa je bil tudi župnik Župnije Razkrižje, msgr. Franc Režonja. Ob tej priložnosti, ko so se na dogodku zbrali skoraj vsi vaščani iz tega območja, smo vsem podarili odsevne trakove, ki jih je zagotovila Javna Agencija RS za varstno prometa, v okviru nacionalne akcije Pešec, bodi PreViden. Prav tako pa je potekala še promocija projekta Evropski teden mobilnosti, kjer je so bili na voljo promocijski materiali, prav tako pa je bila tudi slovesno predstavljen trajnostni ukrep za povečanje varnost in sicer namestitev prometne signalizacije Območje skupnega prometnega prostora, cona 30.