Vljudno vas vabimo k sodelovanju v priljubljenem projektu Pasavček, ki bo v vrtcih in šolah potekal tudi v šolskem letu 2023/24. Namenjen je predvsem otrokom med 4. in 12. letom starosti. Ključno sporočilo projekta je RED JE VEDNO PAS PRIPET! Otrokom ga lahko posredujete preko prijaznega lika Pasavček.
 

Prijava k sodelovanju v projektu Pasavček poteka preko elektronske prijavnice na spletni strani www.pasavcek.si do 25.9.2023.

V okviru projekta vam bo AVP zagotavljala smernice za izvajanje projekta, različna preventivna gradiva za otroke, informacije ...

                


Prijavnico izpolni posamezni oddelek ali skupina. Kot vodjo projekta navedete učiteljico oz. vzgojiteljico, ki bo vodila projekt v svoji skupini. Kot drugo osebo v projektu lahko navedete pomočnico vzgojiteljice oz. učiteljice, ki aktivno sodeluje v skupini. Koordinator aktivnosti na ravni ustanove je 1 oseba, ki koordinira delo vsaj treh skupin. Ob zaključku projekta (do 6.5.2024) je potrebno poslati končno poročilo.

Javna agencija RS za varnost prometa (AVP) že vrsto let koordinira in omogoča zelo uspešen projekt Pasavček. Lani je sodelovalo rekordno število skupin (1526 skupin). Osnovni namen projekta je spodbujanje pravilne uporabe otroških varnostnih sedežev, varnostnih pasov med vožnjo, izboljšanje varnosti otrok med vožnjo. Zaželene pa so vse vsebine, ki prispevajo k večji varnosti otrok v prometu in ozaveščenosti staršev.

Sodelujočim v projektu bomo naknadno posredovali informacije in smernice za izvajanje projekta ter preventivna gradiva za izvajanje aktivnosti.