Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Mestne občine Maribor je v skladu s Pravilnikom Javne agencije RS za varnost prometa oblikoval predlog za podelitev priznanj Bronasti, Srebrni in Zlati znak AVP. Svečana podelitev priznanj AVP najbolj zaslužnim posameznikom za njihovo večletno neprekinjeno delo na preventivnem področju in za njihov prispevek k večji varnosti v prometu je potekala v torek, 23. februarja 2021, na Mestni občini Maribor v Kabinetu župana. Priznanja je podelil župan Aleksander Saša ARSENOVIČ. V nagovoru je poudaril pomen zagotavljanja varnosti v prometu in se nagrajencem zahvalil za opravljeno delo.

Bronasti znak AVP, ki se podeljuje posameznikom za 3 in več letno uspešno delo na preventivnem področju je prejela Anja KOMPAN LUNEŽNIK, mentorica prometne vzgoje na OŠ Angela Besednjaka. Bronasti znak AVP je v njenem imenu prevzel  Vinko VIRTNIK, predsednik Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu.

Srebrni znak AVP, ki se podeljuje posameznikom za 5 in več letno uspešno delo na preventivnem področju je prejel Janez GOLOB, dolgoletni aktivni član komisije za akcije pri Svetu za preventivo in vzgojo v cestnem prometu. Srebrni znak AVP je v njegovem imenu prevzel  Vinko VIRTNIK, predsednik Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu.

Zlati znak AVP, ki se podeljuje posameznikom za 10 in več letno uspešno delo na preventivnem področju pa je prejel Peter GABROVEC, dolgoletni aktivni član komisije za akcije pri Svetu za preventivo in vzgojo v cestne prometu in dolgoletni član AMD Boris Kidrič.

Ob zaključku svečane podelitve priznanj AVP se je nagrajencem zahvalil predsednik SPV Vinko VIRTNIK in poudaril pomen prostovoljnega dela pri zagotavljanju varnosti najranljivejših udeležencev v cestnem prometu.

Pripravila: Polona Škofič, SPV MOM