Javna agencija za varnost prometa Republike Slovenije je dolgoletni ponosen partner vseslovenske akcije Slovenske karitas 40 dni brez alkohola. Letošnje geslo » ZA ZDRAVJE IN ZDRAVE ODNOSE« nagovarja, kako pomembna sta  zdravje in zdravi odnosi. Zelo negativen vpliv na to ima tudi alkohol, ki je velikokrat vzrok prometnih nesreč.

Slovenska karitas vsako leto povabi učence in dijake slovenskih šol, da se udeležijo natečaja in s svojimi prispevki, tako literarnimi kot slikovnimi pokažejo svoja razmišljanja in kritični odnos na temo alkohola.

AVP vsako leto podpre to vseslovensko akcijo in prispeva praktične nagrade za nagrajence. Letos je podelitev sovpadala s svetovnim dnevom kolesarstva, zato smo prispevali nagrade povezane s kolesarstvom.

Tudi letos je bil član strokovne komisije predstavnik AVP. Razglasitev in predstavitev nagrajencev je  potekala preko zoom-a, kar je bila za vse nova izkušnja. Smo pa vsi udeleženci podelitve enotnega mnenja, da je bil dogodek lepo organiziran, nagrajeni prispevki pa odlični.

Letos je zmagal prispevek z naslovom » ALKOHL? NE HVALA!«  avtorjev Matevža Pečnika in Leona Kovšeta.