Društvo prijateljev mladine in SPV Občine Metlika je priredil tradicionalni ali že 24. prometni kviz z naslovom »Na cesti nikdar nisi sam«. Javna agencija za varnost prometa se je povabilu gospe Škof z veseljem odzvala. Zanimiv prometni kviz je potekal v kulturnem domu Metlika in se je začel ob 10:15. Po županovem nagovoru je v uvodu vse prisotne pozdravila tudi dr. Irena Janžekovič Žmauc (AVP) ter tekmovalcem namenila nekaj spodbudnih besed. Nato jih je pozdravil še predstavnik SPV Občine Metlika.

Kviz je potekal po jasnih pravilih. Med kvizom so dogajanje popestrili učenci z umetniškimi nastopi (deklamacije, nastopi otrok z glasbili …).

Na kvizu so se v znanju s področja prometa pomerili učenci 6. razredov (4 skupine) dveh OŠ, in sicer OŠ Podzemelj in OŠ Metlika. V strogi komisiji, ki je točkovala znanje učencev, sta bila policista iz Policijske postaje Metlika in predstavnik ZŠAM Bela Krajina. Policist je lepo vsem učencem na odru in v dvorani pojasnil tudi pravilne odgovore, če tega niso storili že dobro pripravljeni tekmovalci. AVP je za tekmovalce kviza prispevala tudi simbolne nagrade (3 kolesarske čelade, brošure …).

Učenci so pokazali zelo dobro znanje s področja prometa, saj je izzid točk bil tesen. Čestitke je tekmovalcem izrekla tudi ga. Škof in predstavnik SPV Občine Metlika, ki si s takšnimi in drugimi preventivnimi aktivnostmi prizadevajo za večjo varnost vseh udeležencev v prometu.