V okviru projekta Pasavček je bilo novembra in decembra izvedenih 14 lutkovnih predstav Pasavček v prometu, ki spodbuja učenje otrok o varnem ravnanju v prometu. Predstavo je doživelo 17 skupin otrok oz. več kot 300 predšolskih in osnovnošolskih otrok v Goriški, Notranjski in Savinjski regiji.

Predstava Pasavček v prometu je poučna interaktivna lutkovna igrica, v kateri skozi zgodbico otroci spoznavajo pojem in smisel varnosti v prometu. Lik Pasavčka se v obliki ročne lutke z otroki pogovarja o pravilnem obnašanju v prometu, o uporabi varnostnih pasov in otroškem sedežu, varnem prečkanju ceste, hoje po pločniku in varni vožnji s kolesom. Pasavček je predstavljen kot igriv, a odgovoren lik, skozi katerega otroci lažje ponotranjijo zgodbo.

 pos vrtojba

POŠ Vrtojba

Izvajalka je odlično pripravila vsebine in celoten potek dogajanja, da je učence popolnoma pritegnila k sledenju in sodelovanju v predstavi. Ker je v igro vključila tudi ostale vsebine (poleg rednega pripenjanja varnostnega pasu v avtu) o prometu, je bila predstava odličen uvod v prometne vsebine pri NIT. Hvala! (POŠ Vrtojba) 

 

kobarid1