Agencija za varnost prometa letos prvič z razstavnim prostorom in  preventivnimi napravami sodeluje na mednarodnem kmetijsko-živilskem sejmu AGRA v Gornji Radgoni. 61. mednarodni sejem AGRA sta otvorila slavnostna govornica, predsednica Republike Slovenije dr. Nataša Pirc Musar ter Janez Erjavec, predsednik UO Pomurskega sejma.

Obsežen program strokovnih in spremljajočih aktivnosti kaže na to, da res gre za največji tovrstni dogodek v tem delu Evrope, da so vsakodnevno v različnih plenumih prisotni predstavniki domačih in tujih strokovnih institucij in Vlade RS. Veliko zanimanja za stojnico Javne agencije za varnost prometa so obiskovalci pokazali že prvi dan.

Tako je v dnevu in pol sejemskega dogajanja preventivne naprave Agencije za varnost prometa preizkusilo skoraj 500 obiskovalcev, stojnico pa je obiskalo več tisoč ljudi.

Med njimi so bili tudi otroci z vzgojiteljicami iz Vrtca Gornja Radgona. Pogovorili smo se o varnosti v prometu, kako pomembno je, da smo pozorni, zbrani in dobro vidni. Za boljšo vidnost v prometu smo jih obdarili s kresničkami, s katerimi bodo v prihajajočih jesenskih mesecih v prometu bolj varni.

 

Agencija za varnost prometa prijazno vabi, da nas obiščete in preizkusite naše preventivne naprave vse do 31. avgusta 2023.

Več o sejmu in programu: https://www.sejem-agra.si/