V okviru izvajanja projekta Pasavček tako omogočamo vsem sodelujočim v projektu Pasavček, ki so usposobljeni za prikaz pravilne uporabe otroških sedežev (predvsem tisti, ki so se v preteklih letih udeležili uvodnega izobraževanja, vsaj eden iz ustanove), da si izposodijo demonstracijski sedež in ustrezne otroške varnostne sedeže za nekaj dni, s katerim bodo sami lahko demonstrirali pravilno uporabo varnostnega pasu in otroških sedežev staršem, otrokom, starim staršem in morebitnim drugim. 
V projektu Pasavček je eden osnovnih ciljev osveščanje in izobraževanje glede pravilne in ustrezne uporabe otroških sedežev in varne vožnje otrok v prometu. Prav tako izbira otroškega sedeža, pravilna namestitev, uporaba varnostnih pasov in najpogostejše napake. 


V ta namen smo zagotovili 2 kompleta demo-sedežev z 2 otroškima avtosedežema. Demo-sedeže in ostalo opremo sami prevzemate na vrtcu/šoli, ki je na seznamu pred vami oz. v dogovoru s predhodnikom (kontaktne vam bomo posredovali). Zato potrebujemo v obrazcu tudi kontaktne podatke (telefon, e-mail). Glede na prijave bomo oblikovali takšno zaporedje, da bodo razdalje med posameznimi kraji čim krajše. 
Prijava za demo-sedež poteka elektronsko. Prijavnico že dobite na spletni strani www.pasavcek.si.

Prijavite se lahko do vključno 9. februarja 2024.