SPVCP občine Dravograd je v okviru aktivnosti AVP RS, v Šentjanžu pri Dravogradu izvedel preventivno akcijo BODI PRE-VIDEN, BODI VIDEN. Sodelovali so člani ZŠAM Dravograd, ter člani AMD, policija, medse so povabili tudi podžupana občine. Pešcem so delili odsevna telesa, zloženke in kresničke, vsem so predstavili kako biti bolje viden na neosvetljenih mestih, v nočnem času in slabi vidljivosti ter v deževnem vremenu. Na Ptuju so uspešno izvedli delitev odsevnih trakov v akciji Bodi viden.Razdelili so več kot 500 odsevnih trakov in kresničk.

V ZŠAM Idrija so se za sodelovanje v akciji Pešec odločili predvsem zaradi nevarnosti za pešce na nekaterih odsekih cest v mestu in na območju celotne občine. Na teh odsekih so pešci slabše opazni na varni oddaljenosti in to vpliva tudi na reakcije voznikov. V okviru akcije so podelili 150 odsevnih  trakov pri vhodih v trgovine ter mimoidočim občanom. Tudi v Varstveno delovnem centru v Idriji so se razveselili obiska prostovoljcev ZŠAM Idrija in podeljevanja kresničk. Odsevna telesa bodo uporabljali, da bodo na cestah bolj vidni.

Letošnje  akcije Bodi viden - bodi previden se je udeležilo 10 članov ZŠAM Logatec in redarstvo. V tej akciji so razdelili 2000 odsevnikov, preko 500 kresničk in odsevnih nalepk, ki jih je prispeval SPV Logatec ter 500 odsevnih trakov, ki jih je prispeval AVP. To so delili na več mestih, kjer ljudje koristijo prometne površine. S strani AVP so dobili tudi odsevne jopiče za člane, ki so sodelovali v akciji. Občani so akcijo dobro sprejeli.

Tudi v Mislinji in okolici so prostovoljci opozarjali na pomen »BITI VIDEN« v prometu. Prostovoljci ZŠAM Ivančna Gorica so akcijo  izvedli 8. oktobra v večernih urah na različnih lokacijah občine Ivančna Gorica in so pešcem razdelili 360 odsevnih trakov in kresničk. Prostovoljci ZŠAM Kamnik so z učenci osnovne šole 27 julij s prilagojenim programom izvedli v akcijo PEŠEC BODI VIDEN BODI PREVIDEN, v kateri so sodelovali tudi komunalni  redarji in učiteljice. V Poljčanah so prostovoljci ozaveščali o pomenu »Biti viden« na cestah 1.,4.in 5. oktoobra.