V jesenskem času so dnevi krajši, poslabša se vidljivost in prav zato se na ceste podamo tudi članice in člani ZŠAM Vrhnika, da povečamo varnost naših najmlajših v prometu. Po počitnicah smo zasedli najbolj obremenjene prometne točke in pospremili najmlajše pa tudi starejše varno čez cesto. Opažamo, da je po počitnicah pri otrocih zmanjšana pozornost na cesti, prav tako opozarjamo voznike, da so na cesti otroci.

Promet ni igra, tega se zavedajo učenci 5. razredov  OŠ Antona Martina Slomška.  Učenci so posneli z mano intervju, kjer sem odgovarjal na njihova konkretna vprašanja o problematiki kolesarskih poti in varnosti kolesarjev v občini Vrhnika. Razmišljanja mladih so na mestu in v razmislek vsem, tudi odločevalcem in kreatorjem prometne varnosti v občini.

Članice in člani ZŠAM Vrhnika smo v sodelovanju s Policijsko postajo Vrhnika osveščali mlade gasilce iz PGD Bevke in PGD Log o pomembnosti vidnosti v prometu v večernem in nočnem jesenskem času ter jih osveščali o pasteh v prometu. Spoznali so tudi policijsko postajo, policijsko opremo in vozila. S člani ZŠAM Vrhnika smo se v nadaljevanju odpravili tudi na sprehod po Vrhniki. Iskrena hvala policistoma Vilijemu Jerebu, Janezu Kavčiču in PP Vrhnika za preventivno akcijo...

Zapisala: Anita Čretnik

foto: Leon Novak