V teh dneh v Ljubljani poteka izredno priznana mednarodna konferenca Velocity 2022 Ljubljana, na kateri sodeluje preko 1.000 strokovnjakov iz 58 držav. V okviru konference potekajo števila predavanja, predstavitve strokovnih prispevkov, nekaterih tudi najbolj priznanih strokovnjakov svetovnega formata. Tema konference Cycling the change (Kolesari – spremembo ustvari)  je posvečena razvoju kolesarjenja širše ter tudi pomembnega prispevka kolesarjenja k odgovoru na podnebne spremembe in ekološko nevtralnost. Od varne kolesarske infrastrukture, ogljičnega odtisa, upravljanja na lokalni ravni, spreminjanja stališč in odnosa do kolesarjev, izgradnje celovitih kolesarskih povezav tako znotraj urbanih središč kot daljinskih poti, merjenje in obdelava podatkov ter ustrezna prometna ureditev in signalizacija, so le nekatere vsebine. 
Na konferenci smo kot Javna agencija RS za varnost prometa sodelovali tudi s strokovnim prispevkom in predstavitvijo s strani dr. Mateje Markl. 

Prav tako pa smo vključeni v dodatne aktivnosti za večjo varnost kolesarjev, ki se vzporedno izvajajo v Ljubljani. Včeraj smo tako s preventivnimi vsebinami sodelovali na Kolesarskem festivalu, pridružili pa smo se tudi prvi množični Kolesarski paradi, ko je skozi mesto po zaprtih cestah skupaj kolesarilo preko 2.000 kolesarjev.  

Več informacij na https://www.velo-city2022.com/en/