(Rogla, 24. julija 2022) Direktor Javne agencije RS za varnost prometa Jože Hribar, univ. dipl. inž. str., je bil osrednji govorec na 30. jubilejni Šoferski nedelji ZŠAM Zreče. Nagovoril je več kot 200 zbranih udeležencev, med njimi predsednika Zveze Združenj šoferjev in avtomehanikov Slovenije Aleša Kocjančiča, državnega sekretarja Ministrstva za javno upravo Urbana Kodriča, predsednika ZŠAM Zreče Emilijana Fijavža, podžupana občine Zreče Draga Šešerka, predsednika Sekcije za promet pri Obrtni zbornici Slovenije Petra Piška in poslanca Državnega zbora Republike Slovenije Bojana Podkrajška.

Poudaril je, da Javna agencija Republike Slovenije za varnost prometa z Zvezo Združenj šoferjev in avtomehanikov Slovenije z namenom zagotavljanja večje prometne varnosti že vrsto let uspešno sodeluje na področju vzgoje, izobraževanja, pri izvajanju terenskih akcij in projektov. »Pred mesecem dni smo skupaj obeležili častitljivi stoti jubilej Zveze, danes pa obeležujemo prav tako okroglo 30. obletnico po vsej Sloveniji znane šoferske nedelje. Vaša bogata tradicija je zaznamovana s čutom za povezovanje članov in simpatizerjev ter kot prepoznavna organizacija, ki s kontinuiranim prostovoljnim delom prispeva k boljši prometni varnosti vseh udeležencev v prometu,«  je dejal direktor Hribar.

Na Rogli je bilo za udeležence pripravljeno pestro dogajanje, s parado uniformirancev, z motoristi in tovornimi vozili, potekal pa je tudi blagoslov vozil in motorjev. Ob tem je direktor Hribar vsem udeležencem položil na srce, naj si odgovorno prizadevajo, da bo vsak prevoženi kilometer varen.