Z začetkom lepega vremena in s tem tudi motoristične sezone smo na Svetu za preventivo n vzgoj v cestnem prometu MO Maribor izvedli že tretji mariborski moto dan, ki je namenjen večji varnosti motoristov - "Motoristom za varno vključevanje v promet".

Dogodek je bil izveden z namenom oz. k spodbujanju in razumevanju pomena prometne varnosti, razvijanja strpnosti in odgovornemu ravnanju ter skrbi za druge udeleže v prometu. Drugega mariborskega moto dneva se je udeležilo okoli 200 motorističnih navdušencev in kar nekaj ljubiteljev jeklenih konjičkov.

Na prireditvenem prostoru je potekal pester program. Na stojnicah se predstavijo Javna agencija RS za varnost prometa - AVP, Prometna šola Maribor, mariborska Policija, AMZS – AMD TAM, šola vožnje Anlara, Vremec in Prometna šola MB, trgovine s moto opremo – SELMAR, MOTO-NAUTIKA in NATURAMR, Gasilska brigada Maribor, Vojaška policija,  ZD Maribor – OE Nujne medicinske pomoči, AMZS Vransko in AVP-izpitni center Maribor.

Na poligonu varne vožnje so veščine prikazovali trenerji varne vožnje Agencije za varnost prometa, AMZS Vransko, policisti motoristi ter motorist reševalec Zdravstvenega doma Maribor. Veliko udeležencev je tudi izkoristilo prisotnost vseh trenerjev varne vožnje in so se pod njihovim vodstvom še sami preizkusili na poligonu spretnostne vožnje. Najboljšim trem so bile podeljene tudi praktične nagrade.

Branko Kozar sodelavec – motorist reševalec ZD Maribor je izvedel delavnico pobiranja motornega kolesa iz tal in prve pomoči pri nesreči s poudarkom na snemanju čelade. Gasilska brigada Maribor je izvedla postopek reševanja oseb iz vozila v primeru prometne nesreče.Dodatno so program popestrile še plesalke plesne šole Crazy Boots (Country line dance – delavnice kavbojskega plesa). Za kulinarične užitke je poskrbela ekipa BOŠ? BOM STREETFOOD.

Za red in varnost na prireditvenem prostoru so poleg članov Komisije za akcije poskrbeli še dijaki Srednje prometne šole Maribore, Policisti, Gasilci in motorist reševalec.

Prireditev je potekala v lepem, sončnem in toplem vremenu.

Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu MO Maribor