V organizaciji Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu, je v četrtek, 7. aprila 2022, na prireditvenem prostoru pri Osnovni šoli borcev za severno mejo uspešno potekalo že 29. medobčinsko prometno tekmovanje Kaj veš o prometu.

Letošnjega že 29. medobčinskega tekmovanja Kaj veš o prometu  se je udeležilo 20 tekmovalcev v kategoriji kolo, iz petih osnovnih šol z območja Mestne občine Maribor. V kategoriji moped so tekmoval 1 tekmovalec iz Srednje prometne šole Maribor.

Pred ocenjevalno vožnjo na prometnih površinah so policisti PP Maribor II opravili pregled ustreznih dokumentov, tehnično brezhibnost koles in predpisano opremo tekmovalcev.

Tekmovalci medobčinskega tekmovanja Kaj veš o prometu v kategoriji kolo so se pomerili v spretnostni vožnji na poligonu, preverjanju teoretičnega znanja prometnih predpisov in praktične vožnje v dejanskem prometu.

Med kolesarji je zmagal Uroš PANTELIĆ iz OŠ Borcev za severno mejo, drugo mesto je zasedel Aleksa BLAGOJEVIĆ iz OŠ Prežihovega Voranca, tretje mesto pa Ajdin HUSIČIĆ oba iz OŠ Franceta Prešerna V kategoriji moped je prvo mesto osvojil Andrej ROGINA iz Srednje prometne šole Maribor. Prvi trije posamezniki v kategoriji kolo in kategoriji moped so prejeli zlato, srebrno oz. bronasto odličje in bodo občine na območju Upravne enote Maribor zastopali na državnem tekmovanju Kaj veš o prometu. Ekipno so bili med kolesarji najboljši tekmovalci OŠ Prežihovega Voranca. Drugo mesto je osvojila ekipa OŠ Franceta Prešerna, tretje mesto pa ekipa OŠ Borcev za severno mejo.

Za nemoten in varen potek tekmovanja so poskrbeli prostovoljci, člani komisije za akcije SPV, člani ZŠAM Certus Maribor, policisti in redarji na kolesih, reševalec ZD Maribor, OE Nujna medicinska pomoč, mentorji prometne vzgoje in dijaki Srednje prometne šole  Maribor. Nemoteno testiranje tekmovalcev so zagotovili predstavniki podjetja Primotehna d.o.o.

Pripravila Polona ŠKOFIČ, SPV MO MARIBOR