V soboto, 11.6.2022, se je AVP udeležila 100 letnice ZZŠAM Slovenije v Žužemberku. Zveza združenj šoferjev in avtomehanikov Slovenije je bila ustanovljena leta 1922. Danes jo sestavlja 35 združenj po vsej Sloveniji, v katerih deluje preko 4500 članov. Tekom svojega delovanja je postala prepoznavna nevladna organizacija , ki s svojim prostovoljnim delom prispeva k boljši prometni varnosti otrok in starejših udeležencev v prometu. Njene preventivne aktivnosti tudi AVP vsako leto sofinancira preko javnega poziva.

Govorec na slovesnosti je bil tudi direktor javne agencije RS za varnost prometa Jože Hribar, univ. dipl. inž. str., ki je v nagovoru med drugim poudaril: »Javna agencija Republike Slovenije za varnost prometa z Zvezo Združenj šoferjev in avtomehanikov Slovenije z namenom zagotavljanja večje prometne varnosti že vrsto let uspešno sodeluje na področju vzgoje, izobraževanja, pri izvajanju terenskih akcij in projektov. Tradicionalno dobro sodelovanje z vami iz leta v leto krepimo, sodelovanje pa sega daleč preko nacionalnih preventivnih akcij. Vaša bogata stoletna zgodovina je zaznamovana s čutom za povezovanje članov in simpatizerjev ter kot prepoznavna nevladna organizacija, ki s kontinuiranim prostovoljnim delom prispeva k boljši prometni varnosti vseh udeležencev v prometu

Vsem članom se je zahvalil za predano delo in doprinos k prometni varnosti prebivalcev Republike Slovenije.

Poleg bogatega spremljajočega programa organizatorja, je bila AVP prisotna z napravami vrtavko in zaletavček, naletnimi tehtnicami in ostalimi preventivni elementi. Prisotni so se z zanimanjem preizkusili na napravah, podajali pa smo jim koristne informacije.

Daljša novica na spletni strani ZŠAM