Vzgojno preventivna akcije Brezhibno vozilo je varno vozilo

Avtor: MARIBOR

Zima nas lahko kaj hitro preseneti, na zasneženi in poledeneli cesti pa je učinkovita le kakovostna zimska pnevmatika. Samo ustrezne pnevmatike pa običajno niso dovolj, priporočljivo je tudi, da malce bolj temeljito preverimo vse ostale naprave v avtomobilu in pregledamo, če imamo vso potrebno opremo. Pravočasno in skrbno je potrebno preveriti tudi zavore, krmilni mehanizem, vse luči in ostale naprave, ki jih moramo redno ali občasno preverjati.

Da bi voznike opozorili na pravočasno pripravo vozila na zimo in zimske vozne razmere je Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu v sodelovanju s pooblaščenima organizacijama za izvajanje tehničnih pregledov vozil izvedel vzgojno preventivno akcijo ''Brezhibno vozilo je varno vozilo''. 15.11.2018 je vzgojno preventivno akcija ''Brezhibno vozilo je varno vozilo'' med 9. in 11 uro potekala na Šentiljski cesti. V akciji so sodelovali člani komisije za akcije pri SPV, tehnični preglednik Štajerskega avtodoma in policistka PP Maribor I. V okviru akcije je bilo ustavljenih 25 motornih vozil. Izrečena so bila 4 opozorila zaradi neustreznih pnevmatik in 2 opozorili zaradi napak na svetlobni opremi vozil.

Poleg mobilne vzgojno preventivne akcije ''Brezhibno vozilo je varno vozilo''  je 20.11.2018 akcija  potekala tudi v prostorih AMZS PE Maribor. V akciji s poudarkom na zimski opremi vozil so sodelovali člani komisije za akcije, člani ZŠAM Certus Maribor in tehnični pregledniki AMZS PE Maribor. Pregledanih je bilo 14 osebnih avtomobilov. Strokovni delavci so opravili pregled najpomembnejših sklopov vozila, kontrolirali hladilno in zavorno tekočino ter svetovali, kaj storiti pri ugotovljenih napakah in pomanjkljivostih na vozilu.

Prejemajte spletni časopis na vaš elektronski naslov.