NOVEMBER ZA SPV ŽIRI ZELO DELAVEN MESEC

Avtor: ŽIRI

Včasih se nam zdi, da se tempo življenja v tem poznem jesenskem mesecu kar malo upočasni in umiri, saj so dnevi kratki, noči dolge, vreme daleč od tega, da bi nas vabilo v naravo.

Prav nasprotno pa velja za neutrudne prostovoljce društva ZŠAM Žiri in celoten žirovski SPV, saj prav v novembru izvedemo vrsto akcij, ki so namenjene izboljšanju varnosti v prometu, zlasti pešcev in osnovnošolske mladine.

Tako smo takoj po novembrskih počitnicah bdeli nad učenci, ki so prihajali v šolo peš ali s kolesom, da je bila njihova pot kar se da varna in skupaj z Medobčinskim redarstvom opozarjali voznike motornih vozil na strpno in varno vožnjo.

Le nekaj dni kasneje smo v večernih urah pešcem in kolesarjem delili odsevne trakove, kresničke in zgibanke ter tako pokazali vsem Žirovcem, da nam je mar za njihovo varno gibanje v prometu. Prav vsi, katerim smo delili prej omenjeno gradivo, so nas bili veseli in izrazili so hvaležnost za našo skrb.

Pred dobrim tednom dni se je Šolska prometna služba podala med učence 4. razredov OŠ Žiri in skupaj so napisali pisma babicam in dedkom, v katerih so jih spomnili, kako naj kot pešci ravnajo v prometu, da ne pride do česa neprijetnega. Učenci so tako izpostavili pomembnost svetlih oblačil v mraku, megli in slabem vremenu, pa nošenje odsevnih trakov, kresničk,...

Prav danes pa smo petošolcem omogočili čudovit dan z JUMICAR-jem, kjer so najprej poslušali zanimivo predavanje o varnem ravnanju pešcev v prometu, nato pa je sledila še vožnja avtomobilčkov na prometnem poligonu.

Meseca še ni konec, mi pa že snujemo nove akcije...

Mateja Velkavrh, predsednica SPV Žiri

Prejemajte spletni časopis na vaš elektronski naslov.