DELAVNICA " OSTANIMO MOBILNI"

Avtor: NOVA GORICA

V sklopu aktivnosti Evropskega tedna mobilnosti je Mestna občina Nova Gorica v sodelovanju z Nacionalnim inštitutom za javno zdravje OE Nova Gorica organizirala delavnico »Ostanimo mobilni«, ki je bila namenjena predvsem starejšim, ki so vse večja ranljivejša skupina prebivalcev in so v prometu udeleženi v različnih vlogah.

Na delavnici smo želeli posebej izpostaviti pomen kakovosti infrastrukture za hojo in kolesarjenje, ki starejšim lahko omogoča udobno življenje brez avtomobila. Redna hoja in kolesarjenje lahko skozi celotno življenjsko obdobje pripomoreta k boljši telesni pripravljenosti in tudi v starosti pomagata ohranjati mišično maso in močne kosti ter zmanjšujeta nevarnosti za različne bolezni.

Na delavnici smo poudarili tudi varnost pešcev v prometu, obnovili prometno cestna pravila, pregledali obvezno opremo za varno kolesarjenje ter pokazali praktične primere iz vsakdanjika. Skupaj smo ponovili pravila za varno kolesarjenje ter opozorili na najbolj pogoste napake, ki so po statistiki značilne za to starostno skupino. Predstavljena je bila tudi dejavnost Zavoda Sopotniki, ki nudi brezplačne prevoze starejšim občanom, ki nimajo možnosti drugega prevoza za različne opravke.

Prejemajte spletni časopis na vaš elektronski naslov.