MEDOBČINSKO TEKMOVANJE KAJ VEŠ O PROMETU

Avtor: MARIBOR

Sredi aprila 2018 je v organizaciji Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu MO Maribor, na prireditvenem prostoru pri Osnovni šoli borcev za severno mejo, uspešno potekalo že 26. medobčinsko prometno tekmovanje Kaj veš o prometu. Tekmovanje se je začelo s pozdravnim nagovorom predsednika Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Vinka VIRTNIKA ter glasbenim nastopom učencev OŠ borcev za severno mejo.

Letošnjega medobčinskega tekmovanja Kaj veš o prometu se je udeležilo 22 tekmovalcev v kategoriji kolo in 3 tekmovalci v kategoriji moped. Tekmovalci medobčinskega tekmovanja Kaj veš o prometu so se pomerili v spretnostni vožnji na poligonu, preverjanju teoretičnega znanja prometnih predpisov in praktične vožnje v dejanskem prometu.

Med kolesarji je zmagal Marin KLADOŠEK iz Osnovne šole borcev za severno mejo, drugo mesto je zasedel Mick MAČEK iz Osnovne šole Draga Kobala, tretje mesto pa Gašper ČERNETIČ iz Osnovne šole Angela Besednjaka. V kategoriji moped je prvo mesto osvojil Matic DVORŠAK, drugi je bil David POLNER in tretji Patrik BOLCAR vsi iz Srednje prometne šole Maribor.

Prvi trije posamezniki v kategoriji kolo in kategoriji moped so prejeli zlato, srebrno oz. bronasto odličje in bodo občine na območju Upravne enote Maribor, 26. maja 2018 zastopali na državnem tekmovanju Kaj veš o prometu, ki bo potekalo v Ljubljani.

Ekipno so bili med kolesarji najboljši tekmovalci OŠ Draga Kobala. Za nagrado jim je Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu MO Maribor podaril kolo. Drugo mesto je osvojila ekipa OŠ Franca Rozmana Staneta, tretje mesto pa ekipa OŠ Angela Besednjaka.

 

Prejemajte spletni časopis na vaš elektronski naslov.