V okviru uspešne prijave na Javni poziv lokalnim skupnostim za sodelovanje pri razvijanju in pospeševanju preventivnih programov ter izvajanju nacionalnih akcij na lokalni ravni v letu 2019 pri Javni agenciji RS za varnost prometa, je občina Razkrižje prejela tudi alkotesterje, ki so jih člani SPV Razkrižje razdelili novembra pred Martinovanjem in v začetku prazničnega decembra 2019 po gostinskih lokalih, kjer udeleženci v tem času pogosteje uživajo alkoholne pijače. Z alkotesterji  opozarjamo in osveščamo, da po zaužitju alkohola, naj ne sedajo za volan.

Občina Razkrižje in njen SPV pa se je letos pridružil tudi 3. sezoni iniciative za manj voženj pod vplivom alkohola-  Heroji furajo v pižamah z distribucijo koledarjev gole resnice v našem lokalnem okolju, - gostinskih lokalih, večnamenskih javnih prostorih, avtomobilskih servisnih delavnicah, industrijskih obratih, prostovoljskih gasilskih društvih, lokalnih turističnih ponudnikih....

Nadzor nad alkoholiziranimi vozniki opravlja tudi Policija PP Ljutomer, ki je zaradi varovanja državne meje z RH nenehno prisotna na območju občine in ob tem skrbi tudi za prometno varnost.