V Občini Razkrižje se zavedamo, da prometne nesreče, povzročene pod vplivom alkohola, praviloma prinašajo težke poškodbe, invalidnost, smrt in zaznamujejo premnoge družine. Pod vplivom alkohola in drog ljudje prevečkrat mislijo, da vozijo bolje, kot dejansko. Temu sledijo slabša sposobnost zaznavanja, napačne ocene razdalj, počasne reakcije, motnje pri ravnotežju, zožen zorni kot.

Da bi se varnost na naših cestah v prihodnje izboljšala, si prizadevamo tudi v Občini Razkrižje, zato sodelujemo v nacionalnih akcijah Varno brez alkohola v prometu.  Vsako leto po lokalih in trgovinah člani občinskega Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu namestijo plakate ter delijo zloženke s koristnimi vsebinami. Glede na možnost, kot je to bilo tudi letos, pa so v novembru razdeljevali tudi alkotesterje, prejete s strani Javne agencije RS za varnost prometa. Občani pa jih lahko dobijo tudi v prostorih občinske uprave.

Prav tako pa je Občina Razkrižje bila uspešna na Javnem pozivu lokalnih skupnostih za sodelovanju v podporo pri razvijanju in pospeševanju preventivnih programov ter izvajanju nacionalnih akcij na lokalni ravni v letu 2021 in zato s strani Javne agencije RS za varnost prejela še nekaj dodatnih alkotesterjev, ki jih bomo razdeljevali v lokalnem okolju.

Občina prav tako podpira iniciativo za manj voženj pod vplivom alkohola -  Heroji furajo v pižamah pod okriljem Zavoda Vozim.