V soboto, 19. novembra 2022, je ob 17.00 v Rdeči dvorani Mestne hiše v Ljubljani tradicionalno, že 16. leto zapored potekala osrednja obeležitev ob Svetovnem dnevu spomina na žrtve prometnih nesreč s kulturnim programom.

Slogan desetletja za večjo varnost na svetovnih cestah je SPOMINJAJMO SE, POMAGAJMO, UKREPAJMO, letos pa smo javnost nagovorili k razmisleku o pomenu besed DOSTVOJANSTVO, UPANJE, MEDSEBOJNA POMOČ, PRAVICA, REŠEVANJE ŽIVLJENJ, SPOŠTOVANJE, UKREPANJE, SPOMIN.

Nagovor in apel ambasadorjev Zavoda Varna pot, ki so jih posledice prometnih nesreč za vedno zaznamovale.

Program so obogatili učenci OŠ Riharda Jakopiča, Adi Smolar ter moderatorji in ambasadorji Zavoda Varna pot. Z osrednjim govorom nas je nagovoril predsednik Vlade RS dr. Robert Golob ter Azra Herceg, državna sekretarka, Ministrstvo za zdravje in mag. Simona Felser, v.d. generalne direktorice, Javna agencija za varnost prometa.

 

ISKRENA HVALA vsem nastopajočim in sodelujočim, ki so sooblikovali program in vsem prisotnim, ki so z nami obeležili ta dan V SPOMIN IN OPOMIN.

Foto: Robert Balen

 

Prireditev je potekala s prenosom v živo – posnetek na voljo za ogled na povezavi.

V okviru Svetovnega dne so potekale obeležitve in aktivnosti tudi v številnih lokalnih okoljih in izobraževalnih institucijah – seznam lokalnih obeležij.

.