Vabilo na usposabljanje za načrtovanje šolskih poti 24. 8. 2017

Avtor: AVP

Javna agencija RS za varnost prometa je v letu 2016 izdala Smernice za šolske poti, ki predstavljajo koristen in uporaben pripomoček osnovnim šolam in lokalnim skupnostim za izdelavo učinkovitih načrtov, za celovitejši pregled in izboljšanje varnosti ter za poenoteno označevanje šolskih poti.
 
Vsaka šola naj bi imela izdelan Načrt šolskih poti, s katerim se ob začetku šolskega leta seznani vse učence in njihove starše. Učinkovit načrt terja stalno ažuriranje in vnašanje novih prometnih situacij. Načrte lahko uspešno nadgradimo z digitalizacijo, ki preko mobilnih aplikacij poveča uporabnost zemljevida šolskih poti, predvsem pri otrocih in starših.
 
Ali ima vaša šola izdelan načrt šolskih poti v skladu s Smernicami? Kje so bile največje težave pri njegovi izdelavi in  kako ste sodelovali z lokalno skupnostjo? Kako pogosto posodabljate načrt? Bi želeli digitalizirati šolske poti, pa ne veste, kako?
 
Poleg odgovorov na vaša vprašanja, vam bomo predstavili celoten proces izdelave Načrta šolskih poti v skladu s Smernicami, možnosti digitalizacije šolskih poti, nekaj primerov dobrih praks s slovenskih osnovnih šol in se dotaknili aktualne zakonodaje, ki opredeljuje prometno varnost v šolah.
 
24. avgusta 2017, ob 9. uri vas vljudno vabimo v Kristalno palačo v BTC Ljubljana, Kongresna dvorana (Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana)
 
Dogodek se konča ob 13. uri. Program dogodka bo objavljen v kratkem. Udeležba na dogodku je brezplačna, prijave pa zbiramo do zapolnitve mest. 
Več informacij: na telefonu 01 478 89 51 ali Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. .
Prijavnica: https://www.1ka.si/a/133545